Gyuricza Bence: A szaturnuszi félelem
2016. július 29. írta: Zentai Anna

Gyuricza Bence: A szaturnuszi félelem

A szaturnuszi félelem

 

Félelmek és tapasztalások

 

2015 szeptemberében a Szaturnusz a nyilas jegyébe váltott, amely nagyon sok ember életét felborította: egy olyan oldódási folyamat kezdődött el a Földön, amelyre már 2012 decembere óta vártunk: azt, amit 3 év során, a skorpió Szaturnusz időszakában felhalmoztunk, azt a nyilas Szaturnusz 2016-ban a retrográd, tehát hátráló mozgással erősítve teljesen szétrombolt, eltörölt és kitisztított.

Ez a tisztulás egy teljesen új kaput nyitott 2016-ban: nagyon sok ember esetében előtörtek a törések és fájdalmak, amelyek akadályozták őket a boldogság megélésében. Ez viszont olyan lelki hatással volt a gyengébb érzelmi világgal rendelkező emberek esetében, hogy a szervezet rákosodással, immunológiai megbetegedésekkel és egyéb testi tünetekkel jelezte, valami nagyon el lett nyomva és el lett szorítva.

Tapasztalataim azt mutatják, hogy a szaturnuszi félelem volt mindennek az oka: sokan féltek feladni a biztonságukat egy nagyobb biztonságért: amint megfogalmazódik az, hogy az ember félelemben él és a lelki biztonságát egy ember/esemény/blokk akadályozza, azonnal érdemes változtatni, hiszen a nyilas minőség ezt is jelenti: a mag népe, a „nyilas nép” is ezt tette a honfoglalás előtt: egy körülmény megváltozásakor arra ment, ahová tudott menni és amerre a sors terelte. Ennek a vándorlásnak az akadályozásával kapcsolatos tapasztalataimat a 12 napjegyre lebontva kívánom leírni.

 

A „kosok” nagyon sokat szorongtak a családon: az volt a tapasztalatom velük kapcsolatosan, hogy ők se tudták, merre kellene törni az útjukat, mivel a család és a belső dolgok elvették azt a teremtő tüzet tőlük, amelyek segítettek eddig az utat törni és az irányt mutatni. A belső félelem itt a jövővel kapcsolatos: több perspektíva is áll előttük, de sokszor nem tudják a nyilas Szaturnusz által, mit is higgyenek: talán jobb jövőt remélhetnek, talán rosszabbat, de félnek, hogy nem tudják kiszámítani, mi is várhat rájuk, hiszen a család többi tagja biztonságot követel, amellyel a kosok stabilitása megtörik. A megoldás a kosok ösztönein alapszik: amit úgy éreznek, hogy az ösztöneik alapján jót hozhat, követni kell! Lehet, hogy először vereséget szenvednek és nem várt eredményt dob a Szaturnusz, ugyanakkor a félelem és a tétlenkedés a szilárdságukat annyira meg tudja bontani, hogy az eddig vezetett dolgai szétesnek. Sose szabad megijednie ettől, mivel a Szaturnusz a Mars bolygó szülötteinek az ösztönök tesztelését adta feladatul: ha hisznek az ösztöneiben, az utat szabadon törhetik.

A „bikák” a párkapcsolaton szorongtak legfőképpen: eddigi párjukat vagy el kellett engedniük, vagy hagyniuk kellett egy időszakra, mivel a Szaturnusz azt akarja megmutatni számukra, hogy a réten, amelyen álldogálnak, nem csak egy irány van, hanem minimum négy: észak, dél, nyugat, kelet. Ezeket még a többi mellékirány is segíti: a hasonlat lényege: lehet, hogy úgy tűnik, amit elterveztek, nagyon pengén fog szólni, viszont ezt a lelki biztonságot többször is megrengeti annak érdekében, hogy hagyja el ezt a szorongást a párkapcsolatánál. A megoldás náluk a perspektívaváltás: lehet, hogy egy ember illik az életükbe, de a Szaturnusz azt szeretné, hogy ne köteleződjenek el túl gyorsan: megélhetik a boldogságot, ha elengedik a túlgondolásukat és a túlkomplikált viselkedésüket. Tehát el kell engedniük azt, akiben a már a múltban is csalódtak, mivel a gödörből, amelyet 3 éve ásnak, nem fogják ezek az érdekemberek kiemelni őket! Akikben reménykednek, okozhatnak pozitív csalódásokat, de csak akkor, ha nem foggal-körömmel ragaszkodnak partnerükhöz.

Az „ikrek” az élethelyzetük változtatásában találtak akadályokat: hirtelen nem tudnak váltani és a kontraszt a megszokott és az új dolgok között hatalmas félelmeket szülhet. A nyilas Szaturnusz a kettősségüket megbontja és arra kényszeríti őket, hogy az adott lehetőségeket kombinálják. Ez a kombináció viszont olyan feszültséget eredményezhet, amely a félelemmel együtt paranoiát eredményez a Merkúr jegyének a szülötteinél: félnek, hogy az egyik lehetőség választásakor a másik lehetőség elúszik, ugyanakkor menekülési útvonalként a második jó lesz, ha az első nem vált be. A megoldás a türelem: lépjenek először egyet, hogy lássák, hogyan is érzik magukat: amint azt érzik, rossz irányba mennek, váltsanak a másik lehetőségre. Ez a másik lehetőség lehet múltbéli lehetőség is, viszont nagyon sokat segíthet az ~átmeneti lehetőség, hiszen rávilágít az eddigi dolgok hibáira és szépségeire, amely által a kontraszt is csökken.

A „rákok” a lelki egységük megtörését féltik, ugyanis olyan szituációkba sodorta őket a sors, amelyben idegen emberek és idegen energiák próbálták őket újabb dolgokra rávilágítani. Természetesen nem mindegyik ember jó szándékú és kedves, tehát bizalmatlanná válhattak a környezetükben ért csalódások által. Ezáltal annyira félnek az új impulzusoktól, hogy kapcsolatokat/lehetőségeket engedhetnek el a kezükből, amely által az energiák is megállnak és el kezd minden állni körülöttük. A megoldás a megbízható emberekkel való beszélgetés, hiszen a legjobb barátok, akik a rákok szeretetét barátságukkal és empátiájukkal szerzik meg, a rákok lelki gondjait pszichológus módjára tudják kezelni, hiszen egy rák problémáiban ott van a válasz: „A volt párom úgy becsapott, hogy el se tudom képzelni vele a jövőmet. […] Bármit megtennék, hogy visszajöjjön, csakhogy ez az állandóság megszűnjön.” Az idézet is mutatja, hogy új párra van szükségük, hogy a régit el tudják felejteni. A kapcsolat reparálásában is tudnak ugyanakkor segíteni a legjobb barátok, ha hajlandóak a rákok kilépni az állandóságból és élni az életüket.

Az „oroszlánok” az embereket vesztik el folyamatosan a Szaturnusz által, mivel nem tudják megtartani a határt a baráti kapcsolatok és az egyéb szociális kapcsolatok között, azaz anyagi biztonságuk érdekében egy teljesen unszimpatikus embert is képesek a baráti körükbe belevenni. Nem mindegyik esetben ilyen egyszerű a szituáció, hiszen olyan emberektől is jöhet a hátba szúrás, akiktől egyáltalán nem várnák. A kérdés: hogyan szűrhetőek meg ezek az emberek és hogyan lehet kicementálni a baráti körből ezeket a személyeket? A megoldás erre a problémára az oroszlánok igazságossága: az őt támogató embereket meg kell szeretgetniük és viszonozniuk kell a nekik a szívességet: azonban a tisztességtelenségre és irányításra hajlamos embereket el kell engedniük, mivel a kedves viselkedésük hátterében mindig valamilyen hátsó szándék lapul meg: a „kedves” viselkedés a szeretetteljes megnyilvánulással nem egyenlő.

A „szüzek” szenvednek a házasság és az elköteleződéseik által: el vannak köteleződve a párjuknak/elvárásaiknak, ugyanakkor szenvednek amiatt, mivel mások nem tudják teljesíteni az ők által elvárt dolgokat, viszont tőlük mindent elvárnak. Ez amiatt van, mivel a szűz Jupiter arra szerette volna megtanítani őket, hogy teljesen más közeget kell kialakítaniuk, melyhez a szaturnuszi félelem is hozzájárult, mivel azt teszi fel mindig nekik kérdésként: „S mi lesz, ha egyedül maradok és nem marad semmim?” A szüzeknek nem kell emiatt félniük, mivel az eszük által mindig elérik azt a célt, amit kitűztek: bármennyire is kacskaringós az út, fontos, hogy az emberek ellenére is túllépjenek az árnyékukon. A megoldás tehát a régen várt lépés, amit mindenki megfogalmazott már, csak féltek, hogy haragudni fog rájuk a világ: így is haragszik rájuk a világ másik fele, hogy nem merik meglépni a boldogságukért a lépéseket.

A „mérlegek” tapasztalataim szerint saját magukat gyilkolásszák, mivel látják a világ és az emberek hibáit, viszont magukat változtatják meg annyira, hogy szinte kifordulnak önmagukból: erre egyáltalán nincs szükség! Egy pontig érdemes csinálni, amíg még boldogságot okoz és tényleg fejlődés felé viszi őket, azonban ezt az önromboló tevékenységet abba kell hagyniuk: a szaturnuszi félelem a következő náluk: „Mi lesz, ha hiábavaló az önmagamból való kifordulás: félek, csak kidobott idő lesz számomra ez?!” Megoldás az egészséges önszeretet: megtiszteli magát annyira, hogy természetesen változik és nem kényszerítetten: a mérlegek tapasztalataim szerint félnek attól, ha valaki erővel kényszeríti őket a nyugalmuk megváltoztatására, tehát egy-egy öntörvényű változtatásra vonatkozó mondatot nem szabad saját magukra venni: nem érdemli meg az az ember a figyelmet a szemükben, aki nem jó szándékból, hanem rosszindulatból tanácsolja a mérlegeknek, hogy a másik álláspontot is próbálják ki: egyes szituációkban jól jöhet az aspektus megváltoztatása, ugyanakkor a folytonos aspektusváltás kimeríti őket.

A „skorpióknak” tapasztalataim szerint túlságosan is sok hatalmat adott a Szaturnusz: evvel a Szaturnusznak az volt a célja, hogy megmutassa, a mértéktelen harácsolás a környezetükkel szembeni bizalmatlanságot eredményezi. A skorpiók a skorpió Szaturnusz után fellélegeztek, hogy annyi lehetőség vár rájuk, hogy eltipornak mindent, ami az útjukba állhat: tudat alatt manipulálhatnak embereket. Ez egy két élű dolog: az a skorpió, aki a többi embert kívánja úgy befolyásolni, hogy egy jobb életkörülményre tegyenek szert, megkapja Szaturnusztól a jutalmát, miszerint legalább két évig hálát kap a kedvességéért és szeretetéért. Azonban az a skorpió, aki már a skorpió Szaturnusz időszakában sem vette észre, hogy az adott tevékenysége másokat rombolhat, mivel öntörvényűen ítélkezett, a Szaturnusz folyton el fogja venni tőle azokat a lehetőségeket, amelyek a kiskapukat adhatnák neki. A megoldás az alázat: ha valaki nem szeretne velük dolgozni, tudomásul kell venniük, mivel másképpen a Szaturnusz fog rákényszeríteni olyan köröket, amelyek feleslegesnek tűnhetnek és fájdalmat okozhatnak. Ezáltal a szaturnuszi félelem a kapcsolatok elvesztésére vonatkozik: „Senkire sem számíthatok?”

A „nyilasoknak” a legnehezebb a nyilas Szaturnusz bolygóállás által, mivel az utópisztikus gondolataiktól meg kell szabadulniuk: minél jobban hisznek abban, hogy a múltban elromlott dolgok egyszer rendbe jöhetnek, annál távolabb kerülhetnek az áhított céltól. Nagyon sok nyilas reménykedett abban, hogy valami nagyon nagy lehetőség vár rájuk: ez tényleg így van, csak a szemlélet nem mindegy: „Érzem, megnyerem a lottót és mindent rendbe hozunk!” A reakció, amint nem sikerül: „Mi már nem nyerhetünk, sose fogunk nyerni: félek, elveszítek mindent!” A megoldás a minimalizmus: mindent nem nyerhetnek meg a szűz Jupiter miatt sem: meg kell kell tanulnia tartalékolni és a jelenben a céljaira koncentrálni: bármennyire is nehéz, nem szabad a céljait elmondani senkinek, mivel annyira biztos a kijelentés, mint a bizonytalanság az adott dolog háta mögött: elégedjenek meg először a kisebbel, hogy aztán mindent, amit elvesztett, visszaadhasson a Szaturnusz.

A „bakok” döntés elé kényszerültek: nem tudnak személyek között dönteni, mivel minden egyes személy elvesztése számukra egy halállal ér fel: ugyanakkor a többi ember annyira könnyen tudja őket elengedni, hogy megfogalmazódik a félelem: „Csak egy kaland erejéig voltam jó az embereknek?” Azáltal, hogy a bolygójuk, a Szaturnusz, a nyilas jegyében van, állásfoglalásra kényszeríti a bakokat a Szaturnusz: ha elhallgat dolgokat, a Szaturnusz kikaparja az ágy alól is a bizonyítékot, hogy merjenek változtatni: minél jobban elhallgatja a dolgokat, annál nagyobb sérülést kap a lelke, mivel annál könnyebben engedik el őket. A megoldás az őszinteség: ne takargassa tovább a dolgokat, mivel augusztus 13-tól egyre több bizonyíték keletkezik annak érdekében, hogy meglelhesse végre azokat az embereket, akik többet akarnak tőle, mint egy kaland.

A „vízöntők” a függőségeik rabjává váltak: „Miért nem szeretnek az emberek? Miért nem tudok leszokni a cigiről? Félek, ez lesz a vesztem!” Nagyon sok vízöntőnél elindult egy teljesen új dolog, amely ijesztő lehet számukra, mivel toleránsabbnak kell lenniük önmagukkal szemben is: egy erősebb kijelentés miatt nem szabad lelkiismeret-furdalásának lennie. Ugyanakkor a függőségek átveszik az uralmat felettük, mivel nem bírják a bizonytalanságot, amit saját maguknak teremtettek: nem tudnak finomak lenni sokszor, mely által hidegnek és bevehetetlennek gondolhatják őket az emberek: a megoldás a finomodás: több szeretettel kell közeledniük afelé, akit jónak gondolnak és éreznek: ha ok nélkül támadnak, azt a maradék támogatottságot is elveszi tőlük a Szaturnusz, ami még maradt: tehát megéri szeretettel közeledni emberek felé, amit az őszinte gondolatok és érzések uralnak.

A „halak” a jóindulatuk által vesztenek egy csomó önbizalmat: „Annyira jó voltam mindenkihez, félek, bennem van a hiba!” A hiba valóban bennük van: annyira hagyják magukat kihasználni, hogy az általuk felépített lelki-fizikai biztonság is megtörik. Nem szabad hagyniuk, hogy egy-egy lelki kirohanás megingassa őket: lehet, fájdalmas a véleményük, viszont ahol nem tudják építőjellegű kritikaként értékelni ezeket a gondolatokat, ott nincs keresni valója a halaknak. A megoldás a továbbúszás: egy depressziósabb gondolatról el kell úszniuk egy pozitívabb gondolatra, hiszen hagyják, hogy egy-egy gondolat letérítse őket a helyes útról: figyelembe se kell venniük az őket megrengető gondolatokat: a negatívokat, amelyek irigységből fakadnak, el kell engedniük: a pozitívokat viszont be kell fogadniuk és hagyniuk kell, hogy kiteljesedjenek az ezekből származtatható hatások.

 

Gyuricza Bence

https://www.facebook.com/gyuricza.bence?fref=ts

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyszovo.blog.hu/api/trackback/id/tr148921470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása